Na dagen van het consolideren van haar positie boven de $20.000-mark, heeft Bitcoin, ‘s werelds grootste cryptocentrische munt, vandaag voor het eerst in haar geschiedenis het prijsniveau van $25.000 doorbroken op beurzen als Coinbase en Bitstamp. Terwijl BTC kort daarna onder het niveau zakte, verwachten velen dat BTC snel weer opklimt.

De ontwikkeling werd door velen in de gemeenschap gevierd, waarvan de meesten optimistisch waren over de prijsvooruitzichten van Bitcoin in 2020, vooral omdat de laatste maanden erg bullish waren voor BTC.

De sterke consolidatie van Bitcoin tussen $22k-$24,3k is een teken dat het bestand is tegen correcties, iets wat een van de bepalende factoren is geweest voor Bitcoin in 2020. Dit was niet het geval in 2017, want toen was de volatiliteit extreem hoog voor Bitcoin en het hield zichzelf amper lang overeind boven zijn vorige hoogte van bijna $20.000.

Belang van institutionele en retail Bitcoin-handel

Terwijl de detailhandel de show in 2017 grotendeels runde, is de kracht van de huidige bullish rally grotendeels verdeeld over zowel institutionele als retailbeleggers.

In feite heeft de injectie van slim geld een grote rol gespeeld in het brengen van een niveau van legitimiteit voor Bitcoin, iets wat ongehoord was in 2017. De steun voor BTC ten opzichte van de fiatdollar is de laatste tijd ongekend, met veel entiteiten die de afgelopen maanden Bitcoin-toewijzingen in hun portefeuilles hebben aangekondigd.

In feite hebben gerespecteerde handelaren zoals Paul Tudor Jones de opkomst van Bitcoin in het huidige economische landschap, dat beladen is met een niveau van instabiliteit dat zeer vergelijkbaar is met dat van 2008, luidkeels op prijs gesteld.

Ook de handelskenmerken zijn in 2020 geëvolueerd. Hodling is nu de norm geworden onder BTC-beleggers en velen begrijpen nu beter de intrinsieke waarde van Bitcoin als een gezonde beleggingsvorm.

Vooruitblik in 2021
Er is veel veranderd in 2020 en de digitale-vermogensindustrie zal een nieuwe golf van adoptanten verwelkomen. Hoewel er geen zekerheid is met BTC, wordt verwacht dat Bitcoin een daling zal vermijden die vergelijkbaar is met die van 2017. Bitcoin, ergo, zal wellicht op korte termijn rond zijn huidige niveaus blijven handelen.

Voor velen is dit echter niet het eindspel. Bitcoin op $25.000 is slechts een kwart van $100.000, een cijfer dat volgens velen de waardering van BTC zal zijn in het komende jaar of twee. Alleen de tijd zal leren hoe snel dat zal zijn.

Categories: Krypto News