De analist is van mening dat Bitcoin een beter beleggingsinstrument is dan goud, ongeacht de recente toename van goud.

Een senior analist van Oppenheimer, Amerikaanse multinationale investeringsbank, raadde aan om te investeren in Bitcoin Up in plaats van in goud. Hij zei dat ondanks de recente gestage groei van goud.

Het Amerikaanse Congres is nog steeds bezig te beslissen of er meer stimulansen van de Federal Reserves in de economie moeten worden gepompt of niet. Dit is een reactie op de grote klap die de USD als gevolg van de pandemie heeft gekregen. Ondanks de plotselinge stijging van de prijzen van zowel goud als Bitcoin, kiest Oppenheimer voor het digitale goed boven het beproefde edelmetaal.

Sinds februari bleef Bitcoin onder de $10.000 tot deze week, toen het de drempel overboord gooide en recht op $11.000 uitkwam.

Recentelijk heeft goud beleggers gerustgesteld over zijn positie als veilige haven in elke economie. Het metaal groeide met ongeveer 9.89% in de laatste 30 dagen en 23.66% in de laatste 6 maanden. Goud zal naar verwachting ook door de Amerikaanse overheid en centrale bank worden gebruikt als een stimulans om de economie te stimuleren.

In een interview met CNBC, het hoofd van de technische analyse bij Oppenheimer, Ari Wald, zei dat goud een “high momentum commodity” is. Daarom wordt goud wereldwijd aanbevolen door traditionele beleggers. De analist denkt echter dat “het de moeite waard is om in plaats daarvan Bitcoin te benadrukken, dat niet zo uitgebreid is”.

De analist gelooft dat Bitcoin veel meer groeipotentieel heeft dan goud.

Michael Binger, voorzitter van Gradient Investment, gelooft daarentegen dat goud een veel betere manier is om te gaan dan crypto.

Categories: Bitcoin